zaterdag 31 oktober 2009

Dutch Card Lovers #23; Altered item en een nieuwe Award.....

De nieuwe Challenge op het blog van Dutch Card Lovers is deze week geen schets maar een Altered Item! Dat is wel even wat anders voor de "echte" kaartenmakers onder ons maar wel reuze leuk om te doen!

Ik heb voor deze challenge een oude receptenbox gebruikt, je weet wel, zo één die je per postorder kan bestellen en waarbij je dan iedere week/maand nieuwe aanvullingen krijgt. Bij de eerste zending krijg je dan de bewaarbox. Ik had hem al in gebruik als "schoenendoos" voor nog te scrappen foto's, maar de doos was nog steeds ongescrapt! Dus functioneel was hij al maar nu is ie ook nog "mooi". ;-)








Van Dora kreeg ik deze week een Award! Dank je wel Dora!!!



En bij deze Award horen een aantal vragen......
De moeilijkheid is dat je deze vragen, die hieronder staan, slechts met één woord mag beantwoorden. De mensen die mij een beetje kennen weten dat dat voor mij bijna onmogelijk is, ik klets altijd te veel......
Daarna moet ik de Award doorgeven aan 5 andere mensen. Ook al zo moeilijk want wie zal ik nu weer eens kiezen?????
Eerst de antwoorden dan maar.......

1. Where is your cell phone? bedroom
2. Your hair? brown
3. Your mother? Tiny
4. Your father? Jan
5. Your favorite food? pasta
6. Your dream last night? can't remember....
7. Your favorite drink? cola
8. Your dream/goal? stay healthy
9. What room are you in? livingroom
10. Your hobby? scrapbooking
11. Your fear? spiders
12. Where do you want to be in 6 years? succesful
13. Where were you last night? at home
14. Something that you aren't? sloppy
15. Muffins? like it!
16. Wish list item? too much
17. Where did you grow up? Zwolle, the Netherlands
18. Last thing you did? scrapping
19. What are you wearing? jeans
20. Your TV? two
21. Your Pets? not anymore
22. Friends? My best friend Marja (for 41 years)
23. Your life? busy
24. Your mood? tired
25. Missing Someone? no
26. vehicle? bike
27. Something your not wearing? short skirts
28. Your favorite store? Scrapbookstore
29. Your favorite color? more than one
30. When was the last time you laughed? this morning
31. Last time you cried? few weeks ago
32. Your best friend? Marja
33. One place that I go to over and over? my scraproom
34. Facebook? Hyves!
35. Favorite place to eat? home

Zo dat was dat, heb ik me toch "aardig" aan de regels gehouden..;-)
Ik geef deze award door aan;
Martha
Romy
Miranda
Ylona
Heleen

De beurt is aan jullie meiden, ik ben benieuwd!!

Be Merry...

Deze week een schets van Kazan op het blog van 2S4Y. Toen ik heb maandag zag dacht ik al...OEI!, da's een lastige!
En oh, oh, wat heb ik gestoeid met deze schets, het wilde maar niet lukken, opnieuw begonnen, nachtje over geslapen en uiteindelijk is dit het resultaat.....



Ik heb wederom gebruik gemaakt van de kerstserie van Fancy Pants. Ja jullie zullen nog veel kaarten tegen gaan komen die gemaakt zijn met dit papier want ik heb een behoorlijke voorraad ingeslagen, geweldige serie! De ondergrond is Kraft, bewerkt met de Cuttlebug. Het frame op het onderste gedeelte van de kaart heb ik gestempeld (Prima Marketing stempels), bewerkt met embossingpoeder, er daarna wat linten doorgehaald en geplakt op een hand stitched border. De tag is uitgestansd met de Cuttlebug en de tekst is erop gestempeld met een stempeltje van Imaginisce. De onderste sneeuwster is ook gestansd met de Cuttlebug en de bovenste is van een gewone pons, bewerkt met frosted ice glitterlijm en daarna met een brad en een spacer vastgemaakt op twee scallopped cirkels (Nestabilities).

vrijdag 30 oktober 2009

Falalalala, 'tis the season.... en NOEL....

Pas op het laatste moment nog tijd gehad om deze week nog wat kaarten te maken.
Weer twee kerstkaartjes. De eerste is volgens de schets van Get Sketchy en voor deze kaart heb ik de kerstserie van Fancy Pants gebruikt in combinatie met Kraft papier en natuurlijk voor de bonus wat knoopjes toegevoegd!



De tweede kaart is volgens de schets van Card Patterns. Ook hiervoor heb ik kraft papier gebruikt (ik ben er nu eenmaal verslaafd aan en het heeft zoveel mogelijkheden!) Het kerstpapier is van Making Memories en de kerstboomstempels zijn van Blonde Moments.

maandag 26 oktober 2009

Rudolph..............

Ben heel druk geweest het afgelopen weekend en vandaag maar kan jullie helaas (nog) niet veel laten zien.
Ik ben bezig geweest met de nieuwe opdracht voor Dutch Card Lovers en ik heb twee kaarten gemaakt voor de DT Call van 2S4Y. Ik vond de schetsen zo leuk dat ik ze graag wilde maken en nu ze toch af zijn stuur ik ze maar in ook. Wie niet waagt, wie niet wint........ Jullie houden ze tegoed van me!
Wel heb ik nog een kerstkaart gemaakt met een rendier stempeltje erop.
Is het geen schatje, die Rudolph?

zaterdag 24 oktober 2009

Guest Designer voor Dutch Card Lovers....


Vanaf deze week mag ik 3 weken lang Guest Designer zijn op het Challenge Blog van Dutch Card lovers. En begin van deze week ontving ik van Patricia niet één maar TWEE schetsen. We hebben deze week dus een bonusschets én......een extra prijs!
Deze schetsen zijn echt MULTIfunctioneel, je kunt er alle kanten mee op. Ik heb voor de eerste kaart papier gebruikt van My Mind's Eye en de schaatsjes zijn van Magnolia. Voor de bonuskaart heb ik de oude serie Scarlet's Letter van Basic Grey maar weer eens tevoorschijn gehaald. De bloem is opgebouwd uit verschillende lagen gestempelde bloemen.



Schets DCL #22;


Bonuskaart;


Bonusschets;

Winter Wonderland

Op de valreep nog een inzending voor de challenge van 2S4Y. Ik heb deze week zo'n drukke en chaotische week gehad dat ik er nog niet aan toegekomen was. Maar de schets was te leuk om hem te laten liggen!
Voor deze kaart heb ik de kerstseries van Basic Grey van een aantal jaren door elkaar gemixed (Dasher, Fruitcake en Eskimo kisses). Het schaatsje is een "aangekleed" stempeltje.

vrijdag 23 oktober 2009

Flower shaped card

Deze week op het blog van Dutch Card Lovers geen schets maar een opdracht voor een shaped card. Nou, dat kwam mooi uit want een paar maanden geleden heb ik van Berdien het patroon gekregen van een hele leuke bloemenkaart die op haar blog stond en ik wilde hem steeds al eens uitproberen maar het kwam er niet van. Bij deze dus......



Morgen komt de nieuwe schets alweer van Dutch Card Lovers en staat mijn kaartje ook op het Dutch Card Lovers Blog want ik mag 3 weken lang als Guest Designer meedoen. En ik kan jullie alvast verklappen dat het een super leuke schets is met veel mogelijkheden...... Dus ik zou zeggen; allemaal meedoen volgende week!!!!

Happy Holidays

De schets van Card Patterns voor deze week, weer zo'n schets waar je heel veel kanten mee op kan en die ik zeker nog een aantal keren zal gebruiken.
Voor deze kaart heb ik het kerstpapier van Making Memories gebruikt, ik ben helemaal weg van deze lijn, vind de kleuren zo lekker fris! De kerstboomstempel is van Blonde Moments.

Front;

Back;

zondag 18 oktober 2009

2 nieuwe awards......




Deze Awards heb ik gekregen Martha!


De Honest Award heeft een paar regeltjes en dat zijn:

* zeg dank je wel aan de geefster(s): bij deze BEDANKT Martha!!

* vertel 10 eerlijke dingen over jezelf: hier komen ze.....

1. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; om heel eerlijk te zijn vind ik dat best lastig om 10 van die "persoonlijke" geheimpjes te onthullen.....
Zo dat was alvast één! ;-)
2. Ik ben zo verslaafd aan scrappen dat ik zelfs mijn hele scrap-hebben en houwen mee zeul op vakantie, ik smokkel steeds wat de caravan in en verstop in alle kastjes mijn spulletjes zodat het niet opvalt hoeveel ik meeneem (sttt, niet verder vertellen hoor!)
3. Scrappen is niet mijn enige verslaving; wat denk je van zoetigheid: chocolade, spekjes, drop..... en dan komen we gelijk bij punt 4:
4. Ik ben te zwaar (hoe zou dat nou komen?) en neem mezelf al heel lang voor om af te vallen maar ik wil er al die lekkere zoetigheid niet voor laten staan.
Het is net als stoppen met roken, het idee dat ik nooit meer van die lekkere snoepjes kan eten maakt dat ik maar niet kan beginnen.
5. Ik ben een ontzettende perfectionist in alles wat ik doe, da's vooral lastig voor mezelf want ik doe het liefst alles zelf en op mijn manier.
6. Als ik in een scrapwinkel rondloop ben ik de eerste uren niet of nauwelijks aanspreekbaar (Martha kan het weten) omdat ik zo opga in al dat moois.
7. Ik hou absoluut niet van de herfst en de winter, heb een hekel aan kou en nattigheid, ga ook nooit op wintersport (Brrrr) maar zit liever in verre oosterse oorden.
8. Waar ik ook niet van hou zijn
spruitjes (Bahhhh!!!!), met als gevolg dat manlief dat dus bijna nooit te eten krijgt. (alleen als ik er zelf niet ben met eten en dan moet hij het zelf klaarmaken en wil ik er geen resten van vinden). Ik ril al als ik ze in de supermarkt in mijn winkelwagentje leg.
9. Ik kan geen dag zonder computer, ben vooral verslaafd aan het bekijken van blogs. Ik vind het geweldig als mensen berichtjes achterlaten op mijn blog en ben heel blij met de vriendschappen die daardoor ontstaan zijn.
10. En een laatste eigenschap die ik jullie niet wil onthouden en die velen van jullie bij jezelf zullen herkennen; Ik ben zeer ongeduldig!!!
Ik weet niet wat het woord geduld betekent en kan het ook nergens vinden in het woordenboek.

Poeh, wat weten jullie nu ineens veel van mij...... ;-)

Nu moeten deze awards doorgegeven worden aan andere bloggers en dat is altijd de moeilijkste klus want veel bloggers hebben deze awards al op hun blog staan, maar ik geef ze in ieder geval aan:

Berdien
Petra
Anja
En aan Marjolijn want ik ben ook heel nieuwsgierig naar haar antwoorden....

En verder aan iedereen die mijn blog bezoekt en het leuk vindt om iets over zichzelf op zijn/haar blog te vertellen.

Oktober wedstrijd D&D forum

Op het forum van Dolls & Decorations staat een leuke herfstwedstrijd voor de maand oktober. De opdracht is: maak een kaart met het thema herfst en gebruik de kleuren bruin en oranje.
Nou zijn dat niet direct mijn kleuren maar bij het zien van de collectie Indian Summer van Basic Grey kreeg ik ineens inspiratie......
De hefstbladeren op de kaart zijn van een bladeren pons en bewerkt met glimmermist. De stempelafdruk is niet ingekleurd maar "aangekleed" d.w.z. ik heb de stempel nogmaals afgedrukt op dessinpapier en de verschillende onderdelen uitgeknipt en op de stempelafdruk geplakt. Zo passen de kleuren uitstekend bij het papier op de kaart.
Voor de kaart heb ik de schets van Get Sketchy gebruikt, zo kan ik deze challenges mooi combineren.




Vanmiddag ga ik naar een reunie van de familie van mijn moeders kant. Deze reunie werd altijd jaarlijks gehouden toen mijn oma nog leefde. Oma is 6 jaar geleden op 97 jarige leeftijd overleden en vanmiddag komt de hele familie opnieuw bij elkaar. Zo leuk om alle ooms en tantes en neven en nichten weer eens te spreken!
Het feestje wordt gehouden bij mijn tante thuis dus als bedankje voor haar een flesje wijn met een zelfgemaakte tag....

woensdag 14 oktober 2009

Doosje en kaart.......................

Een nieuwe schets op 2S4Y deze week én een bonusschets van Cheryl.

Omdat ik nog een heleboel restjes had liggen na mijn vorige project heb ik hetzelfde papier van Fancy Pants ook voor deze twee schetsen gebruikt en eveneens in combinatie met Kraft papier. Ik geloof dat het papier van Fancy Pants wel mijn favoriete kerstpapier van dit jaar is, zo mooi van kleur en design!
De schets van Kazan heb ik gebruikt voor een doosje waarbij ik het bovenste rechthoekje van de schets op het dekseltje heb verwerkt....


In het doosje heb ik dinner pepermuntjes gestopt, van die heerlijke zachte pepermuntkussentjes......


Bonuskaart;

dinsdag 13 oktober 2009

Gift Trio.......

Deze week staat de 20ste challenge van Dutch Card Lovers alweer op hun blog.
Tjonge, wat gaat de tijd toch snel! En wat maken die Dutch (Card Lovers) Girls toch iedere week weer geweldige schetsen! Voor deze week hebben ze een hele speciale challenge bedacht; een Gift Trio, geweldig idee voor de kerst, dacht ik zo!
Vorige week heb ik de nieuwe kerstserie van Fancy Pants gekocht en die vind ik zo mooi in combinatie met kraft papier! De ijskristal van de Cuttlebug is één van mijn favorieten en heb ik op alle projecten laten terugkomen.
Dit is mijn trio geworden.....

Gift Trio:



Kaart:


Voor deze kaart heb ik de schets van Get Sketchy gebruikt.

Giftwallet:



Kadoverpakking:

vrijdag 9 oktober 2009

It's the season to be jolly....

Alle schetsen waren al af deze week dus heb ik maar even alle Challenge Blogs afgelopen of er nog iets leuks te vinden was. Ik kwam deze schets tegen op het Blog van Mojo Monday.
Voor deze kaart heb ik een serie van vorig jaar gebruikt van My Mind's Eye.




Bij het linken van deze kaart naar mijn blog zag ik dat ik nummer 351 was en de sluitingsdatum is pas zondag. Tjonge, dat zijn nog eens deelnemersaantallen.....

woensdag 7 oktober 2009

Congratulations..........

Wat een geweldige schets van Laura staat er op het Challenge Blog van 2S4Y!!!
Hier kun je echt heel veel kanten mee op.
Ik heb voor deze kaart mijn nieuwe papier va Bo Bunny gebruikt. Prachtige kleuren voor de herfst! Bij deze serie heb ik ook de stempelset gekocht en die kwam goed van pas voor de cirkel in het midden. Ook de vlinder en de swirls zijn gestempeld.


dinsdag 6 oktober 2009

Be Merry....

Ik had net deze kaart afgemaakt toen ik op het blog van Dutch Card Lovers zag dat ik Challenge 18 gewonnen heb! Oh, ik ben er reuze trots op.
Voor de kaart van Challenge 19 heb ik gebruik gemaakt van de Eskimo Kisses serie van Basic Grey. Dit keer niet de blauw/groene, niet de roze/groene maar de paars/roze kleurencombinatie. Je ziet, je kan er alle kanten mee op met dit papier.
i.p.v. de ster op de schets heb ik het hertje uitgeknipt uit het dessinpapier.

maandag 5 oktober 2009

Enjoy the moment....

Een kaart naar aanleiding van de schets van Card Patterns....
Papier is van My Mind's Eye, Ohh La La for her. De bloemen en het label heb ik zelf gemaakt naar een voorbeeld op het die-cut vel van deze serie.

zondag 4 oktober 2009

Let it snow....

Nou even wachten nog maar met die sneeuw! Zo bedoel ik het nou ook weer niet.
Van mij mag het nog even duren voor de winter komt met die koude donkere dagen....BRRRR!
Opnieuw een kaart voor de kerstkaarten-collectie en opnieuw de combi met het My Mind's Eye papier en de schaatsjes van Magnolia. Ik heb de schets van Get Sketchy gebruikt...

5de Online Crop op het D&D forum.........

Op het forum van Dolls & Decorations heeft Ingrid gisteren avond ter gelegenheid van de World Card Making Day een online crop georganiseerd. Ieder uur heeft ze een nieuwe Challenge geplaatst en hieronder zie je mijn resultaten. Wil je de challenges bekijken, kijk dan op het blog van Ingrid.

Challenge 1; naar Got Sketch #77 by Valerie Salmon.....


Challenge 2; based on Dawn McVey's Raspberry Suite Color Challenge #17.


Challenge 3; Think Pink!!!


Challenge 4; Use Roree Rumph's card as inspiration.

donderdag 1 oktober 2009

2 Sketches 4 You Challenge; Kazan 36 en een SOL van Tiets

Voor de Challenge van Kazan van het schetsblog 2S4Y heb ik onderstaanden kaart gemaakt met de nieuwe collectie "Eskimo Kisses" van Basic Grey. Een lekkere fleurige kerst/winter serie in roze, licht blauw, groen en paars. De nostalgische kerstmanstempel is van Bo Bunny.
In iedere gewenste kleur te stempelen en hij past dus overal bij......



Woensdagavond was er een Scrap Online op de Club Kaarten maken met Tiets.
Nou had ik al een tijdje niet meer meegedaan maar ik had de schets van Kazan al af en had de smaak te pakken dus heb ik met dezelfde serie papier ook het SOL-kaartje maar gemaakt.