zondag 9 februari 2014

Teamdag StampinCreations..........

Wat een gezelligheid gisteren tijdens onze teamdag van StampinCreations. Gisteren waren we bij Gerjon in Barneveld, achter in de tuin in haar prachtige workshop-schuur. Naast het uitwisselen van onze ervaringen en de nieuwtjes rondom Stampin'Up hebben we ook twee leuke workshops gedaan. Dit keer was ik aan de beurt om een workshop te geven. Ik ben aan de slag gegaan met de brayer, een redelijk onbekend product van Stampin'Up, hij staat een beetje weggemoffeld in de catalogus maar je kunt hem terug vinden op blz 165.


En je kunt er echt heel leuke dingen mee doen..................
Mijn workshop bestond uit het maken van achtergrondjes mbv de brayer, embossingfolders en SU inkt.
Uit Amerika heb ik een rol wax-paper meegenomen en we hebben met de resist techniek (tutorial kun je HIER vinden) achtergrondjes gemaakt. Dit is het resultaat van verschillende kleuren inkt n embossingfolders..
(en het negatief van bovenstaande kaart is gebruikt voor onderstaande kaart)Andere mogelijkheden zijn om je embossingfolder te beinkten met je brayer en er daarna papier mee te embossen. Dat heb ik gedaan met witte inkt op kraft papier.Maar je kunt ook eerst het papier embossen en daarna beinkten met de brayer, de inkt komt dan bovenop te liggen ipv op de ondergrond.


De tweede workshop werd gegeven door Jolanda. Hier ging het om de techniek van watercolor, dit is het resultaat. De achtergrond is gemaakt zoals hierboven beschreven met rode inkt op kraft.

 
Het verslag van deze leuke dag inclusief foto's ( van Yvon) kun je lezen op het blog van Rosalien.....


7 opmerkingen:

Anita's blog zei

Wat een super gave kaarten zeg! Heel erg mooi. En wat een leuk idee, deze techniek. Gezellig lijkt me om zo met bij elkaar te zijn.

Els zei

Schitterend mooie kaarten zijn dit en ik ga eens kijken op het linkje en bij Jolanda.
Lijkt me erg leuk om er mee bezig te gaan.
Groetjes, ELs

Anneke. zei

Wat een prachtige kaarten, Ellen. Schitterend die achtergrondjes....
Groetjes Anneke.

Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een rij kaarten Ellen!! En mooi allemaal! SU-per gedaan :-)
groetjes, Yvonne

Sandra1968 zei

Wauw, wat een superleuke kaarten heb je gemaakt! Heel erg mooi.
Groetjes, Sandra

Rosalien Zwackhalen zei

Ze zijn echt super Ellen jou kaartjes, ik vond de techniek ook erg leuk om te doen. :) leuk ook om jou verslagje te lezen. :)

Margot zei

Mooi! Nu weet ik wat het is ;)