zondag 20 januari 2013

TENERIFE - Januari 2013

Ik heb even wat collages gemaakt van onze vakantie naar Tenerife begin Januari.....

We hadden prachtig weer, overdag 25 graden en hebben met een huurauto het eiland verkend. We zijn een aantal keer door het Nationaal Park Del Teide gereden waar je je echt in een maanlandschap bevindt.
Achter iedere bocht wacht een nieuwe verrassing. Van zwarte lava stromen tot oranje en groene rotsen.
Met de kabelbaan zijn we naar de top van de vulkaan gegaan en daar (bij 2 graden C) hebben we rondom de krater gelopen. Het laatste stuk naar de mond van de krater was zonder vergunning niet mogelijk, maar goed ook want op 3550 meter hoogte is de lucht redelijk ijl en dus waren we bij een klein stukje klimmen al snel buiten adem. Naar de top is dan nog 200 meter klimmen!

Natuurlijk hebben we ook de bekende toeristen oorden opgezocht; Playa de las Americas en Los Christianos. We zijn aan de noordkant van het eiland geweest in Garachico en La Orotava en we zijn op de uiterste noord-west punt geweest. Van daaruit via een spectaculaire smalle weg via Masca naar Los Gigantes, waar 600 meter hoge kliffen uit zee oprijzen. We hebben tijdens een boottocht walvissen en dolfijnen gespot en deze kliffen ook vanaf zee bekeken.

Helaas zijn we ook zo dom geweest om bij een chinees restaurant bij een buffet aan te sluiten (het was er druk en zag er goed uit) en dat hebben we moeten bekopen met een voedselvergiftiging. We zijn allebei een hele dag doodziek geweest en hebben die dag in bed (en op de wc) doorgebracht. Maar gelukkig konden we na die dag weer een beetje onze weg vervolgen. Het was wel goedkoop want we hebben drie dagen geen trek gehad in eten...;-)))


Tijdens onze vakantie hebben we Peter's 50ste verjaardag gevierd. Dat is eens een keer wat anders dan in de winterkou.................

13 opmerkingen:

Marlieke zei

Wauw wat mooi en wat leuk dat je ons even mee laat genieten van deze geweldige plaatjes en leuk reisverslag (oke...het eten en de gevolgen daarvan zijn dan wat minder, maar vooruit). Voor het herhaling verder vatbaar dus.... :-)

Christine zei

Mooie, sfeervolle foto's Ellen! Doet deugd om te zien bij dit weer!
Liefs
Christine

Jolanda Cuper zei

Geweldig dat is het echte genieten!
Prachtige foto's leuk ook die met jullie tweeën.
Nu nog lang nagenieten voordat het hier in Nederland weer zulk heerlijk weer is!
Groetjes Jolanda

Kaartenkraam zei

Leuk om foto's te zien van jullie vakantie, ik was al benieuwd hoe je het gehad had maar nu weet ik het al ;0) Mooi die foto-collages en ik zie bij jou toch heel andere (mooiere) foto's dan van die kennissen van mij die er regelmatig heengaan.

groetjes van Ank

arjette zei

Wat een prachtige foto's Ellen, volgens mij hebben jullie een geweldige vakantie gehad, ziet er in ieder geval een stuk beter uit qua temperatuur..... bbbbrrrr had je het niet berekoud toen je terug kwam....

gr. arjette.

Aletta zei

Wat ziet dat er waanzinnig goed uit, prachtige natuur, geweldig hotel en dan het mooie weer.... En zie ik daar ook nog 2 verliefde mensen, deze vakantie ziet er super gezellig uit. Groetjes Aletta

Cornelie zei

Hé vakantieganger! wat een heerlijke foto's zeg! Ziet er super uit!

M@rjan zei

Mooi collages, hoor! Ja, Tenerife is een mooi eiland, je kunt zien dat jullie genoten hebben. Wel erg balen van die buikies!

Anoniem zei

Ooh wat heerlijk zeg !!!!! Schitterende foto's heb je gemaakt. Jaren geleden was ik ook eens op Tenerife. En wat zou ik nu graag naar een warm land afreizen, ik heb zo'n hekel aan sneeuw en kou......
Groetjes Berdien

Irene zei

Zat je soms in Parque Santiago Ellen..foto lijkt er wel op maar dat doen ze misschien allemaal ??? Wij zijn 2 keer geweest in November (als Ben jarig is op de 11e.........een waardeloze dag om thuis te zijn ivm St. Maarten dus continue naar de voordeur)en hebben ook enorm genoten. Terug komen is dan wel even schrikken van de temperatuur!!!

xx Irene

Marijke en Chantal zei

Oooh heerlijk, wat ziet dat er allemaal mooi en tropisch uit!! En dan nu weer terug in het koude kikkerlandje brrrrrr. Wel balen van de voedselvergiftiging.

Groetjes, Marijke

marja zei

Ooooh wat een prachtige foto's!!
Wat zul je hebben genoten van je vakantie!!

Lieve groetjes Marja.

Bernadet zei

zo te zien een gweweldige vakantie Ellen.
Prachtige foto's ze.
En wat een pech met die voedselvergiftiging zeg.