zondag 12 september 2010

Terug van weggeweest.....

.....van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk.
We hebben 3,5 week genoten van prachtig weer, een schitterende omgeving, lekkere wijntjes, veel wandelingen, leuke stadjes, spannende boeken en relaxen aan het strand.
De eerste 11 dagen zijn we in de franse Pyreneen geweest (bij Perpignan 50 km het binnenland in), waar we prachtige wandelingen gemaakt hebben en veel hebben moeten klimmen!
De klim naar het klooster van St. Martin de Canigou was een echte kuitenbijter, maar wat een uitzicht op de top!
De wandeling (lees klim) door de Gorges de Caranca was spectaculair en ging langs hele smalle, uit de rotsen gehouwen, paden en over metalen hangbruggen.
De wandeling langs de 9 meren in het wintersportgebied vlakbij Andorra kwam tot 2250 meter hoogte en we waanden ons daar een beetje in Alaska. Gelukkig hadden we het weer mee, het was daar op 2250 meter hoogte zo'n 25 graden terwijl het in het dal tegen de 40 graden liep!
Aan de Cote Vermeille ligt het schattige havenplaatje Collioure, zeer fotogeniek!
En iets meer naar boven zit je middenin het land van de Katharen met zijn beroemde kastelen van Peyrepertuse en Queribus.

Het tweede deel van onze vakantie hebben we iets meer ontspannen doorgebracht, namelijk aan de kust onder Beziers, in Serignan om precies te zijn.
Ook vandaar uit hebben we nog veel uitstapjes gemaakt maar we zijn ook een aantal keren lekker aan het strand geweest.
We hebben ondermeer Carcassonne bezocht (zelfs buiten het seizoen nog een grote toeristische trekpleister en heel indrukwekkend) en de 4 kastelen van Lastours.
En natuurlijk hebben we Bezier bekeken met zijn 7 sluizen en het Canal du Midi en de kathedraal die hoog boven de stad uittoornt.

En nu weer over naar de orde van de dag, nou ik kan je vertellen; dat valt nog niet mee hier met al die regen! We vallen hier midden in de herfst en dat is wel even omschakelen! Ik begin iedere dag weer te optimistisch met een halflange broek, korte mouwen en slippers maar eindig de dag steeds met sokken en een trui aan ;-)
Welkom in Nederland......

8 opmerkingen:

Jolanda Cuper zei

Tja het is zoals gewoonlijk afzien met het weer hier!
Maar je vakantie was betoverend mooi aan de plaatjes te zien! Dat is natuurlijk altijd super om aan terug te denken!
Welkom thuis Jolanda.

Martha zei

Wat een schitterende foto's Ellen!! En wat een prachtige omgeving. Inderdaad een hele omschakeling!

Romy zei

Hihi, dat klinkt nou niet echt als een warm welkom in Nederland...letterlijk genomen;) Maar jullie kunnen in ieder geval nog altijd naar deze prachtige zomerse foto's met blauwe luchten en heldere zeeën kijken. Zo te horen hebben jullie het fantastisch gehad en de foto's bevestigen dat alleen maar:)

M@rjan zei

Je zei het al over de mail, maar wat is het daar inderdaad mooi, zeg!! Nu ik je foto's zie, ga ik dit zeker onthouden!
Leuk dat je er wer bent Ellen, en ja... dat weer.... zo wisselvallig ook, erg jammer! Ik hoop toch nog op een nazomer en dan niet maar voor een dagje, maar lekker een paar achter elkaar.

Groetjes, Marjan

Angèle zei

Oh Ellen wat maak je me jaloers met dit mooie verhaal en prachtig zomerse foto's.

Nog even, Barcelona wacht op jou!;)

Groetjes, Angèle

Sandra1968 zei

Het klinkt als een heerlijke vakantie en je foto's zijn schitterend.
Tja, dan valt zo'n regenachtig Nederland behoorlijk tegen...
Groetjes, Sandra

Anja (scrappie) zei

Wow Ellen echt prachtig hoor al die foto's zou zo weer op vakantie willen gaan en dan kom je inderdaad van een kouwe kermis thuis hoor hier in dit kikkerlandje.
Wel fijn dat je er weer bent hoor.

Mieke zei

Nou dat ziet er inderdaad uit als dat jullie genoten hebben. Wat een schitterende foto's zeg. Nu weer lekker uitgerust en over tot de orde van de dag.

Gr. Mieke