dinsdag 18 november 2008

Wereld COPDdag 2008 in Zwolle

Nu even wat anders dan scraps, de "more" dus in dit verhaal.
Morgen 19 november is het Wereld COPDdag. Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan de chronische obstructieve longziekten. Zelf ben ik werkzaam als longfunctie-analist en werk dus dagelijks met deze patiënten. Heel veel mensen die deze aandoening hebben weten het zelf niet dus het is goed dat er aandacht voor is.
Op veel locaties in Nederland (en ook in het buitenland) worden er activiteiten georganiseerd, veelal in de ziekenhuizen maar ook in tenten in het centrum van een aantal steden (georganiseerd door de ziekenhuizen). Locaties zijn te vinden op http://www.hebikcopd.nl
Op deze locaties is het mogelijk om je longfunctie te laten meten.
In Zwolle organiseren wij deze activiteiten al voor het zesde jaar en het thema is dit jaar voeding en beweging. Naast het meten van je longfunctie is het ook mogelijk om een fitheidstest te doen. De uitslagen worden beoordeeld door de longarts en fysiotherapeut en de bezoekers krijgen aan het eind van het traject een leefstijladvies.
Verder is er een uitgebreide informatiemarkt met info over voeding, beweging en veel aandacht voor Stoppen met Roken. Roken is namelijk één van de oorzaken van COPD.
Longverpleegkundigen staan klaar om alle vragen van de bezoekers te beantwoorden.
Deze activiteiten worden o.a gesponsord door het Astmafonds.

Er is ieder jaar veel animo voor deze informatiedag dus er staat me morgen een drukke dag te wachten maar ik heb er weer heel veel zin in!!!

2 opmerkingen:

scraplijn zei

Wat zul jij een zware dag hebben gehad. Maar wel goed dat er veel aandacht voor komt. En wat fijn dat je mensen dan zo goed kunt informeren met toch een vrij laagdrempelige binnenkomst. Welterusten voor straks!

scraplijn zei

Oh ja, en je hebt een award, Kijk maar een op mijn Blog.